Novopazarac E. T. (42) pravosnažno je osuđen na maksimalnih 15 godina zatvora zbog toga što je od 2013. do 2017. godine više puta silovao maloljetnu kćerku. Presudu je donio Apelacioni sud u Kragujevcu, a po žalbi Višeg tužilaštva u Novom Pazaru na prvostepenu presudu Višeg suda iz tog grada po kojoj je E. T. bio osuđen na 10 godina zatvora.

-Nezadovoljni visinom kazne uložili smo žalbu za koju je Apelacioni sud našao da je osnovana i preinačio prvostepenu presudu tako što je E. T. izrekao maksimalnu kaznu za to djelo, odnosno, 15 godina zatvora- kažu u Višem tužilaštvu.

Osuđeni E.T. uhapšen je krajem oktobra 2017. godine, a proglašen je krivim jer je od 2013. godine više puta silovao maloljetnu kćerku. Prema nezvaničnim informacijama, policiji je slučaj prijavila majka djevojčice nakon što joj se mlađa kćerka povjerila i rekla da je vidjela oca kako seksualno napastvuje sestru.

-Njene riječi potvrdila je i silovana djevojčica koja je majci sve priznala i rekla da je maltretiranje trajalo godinama, da ju je otac primoravao na seks prijeteći joj da nikom ne smije ništa da kaže. Kada je to majka čula, pozvala je policiju i prijavila supruga koji je uhapšen- priča izvor iz istrage.

Porodica djevojčice je porijeklom sa Kosova, a prema nezvaničnim saznanjima, E. T. je počeo sa napastvovanjem kćerke 2013. godine, kada su privremeno živjeli u Njemačkoj.

Silovanje i maltretiranje se nastavilo i kad su se vratili u Srbiju i nastanili u jednom novopazarskom prigradskom naselju, gdje je E. T. držao ugostiteljski objekat.

-Zbog trauma i sramote, djevojčica je u jednom trenutku pokušala da izvrši samoubistvo- dodaje izvor.