open-navfaktor-logo
search
Krivci još nisu kažnjeni
Godina od smrti Džene Gadžun: Danas protesti ispred Vlade i Tužilaštva KS
Porodica djevojčice Džene Gadžun danas u devet sati održat će proteste u Sarajevu, a cilj je dobijanje informacija kada će biti konačno utvrđene okolnosti smrti njihovog djeteta koje je prije godinu preminulo usljed operativnog zahvata.
14.11.2022. u 07:47
get url
text

Muris Gadžun, otac Džene, ranije je na Facebook stranici napisao da će 14. novembra u devet sati sa svoje dvoje malodbne djece doći u Sarajevo i to prvo ispred Vlade Kantona Sarajevo ,kako bi se obratio Harisu Vraniću, ministru zdravstva.

- S obzirom na to da Haris na moja pitanja odgovara samo putem društvenih mreža, ovog puta ću doći lično u Sarajevo, a nadam se da će on imati ljudskosti i hrabrosti da mi lično u oči odgovori na postavljena pitanja. Ispred Vlade KS zadržat ću se do 10 sati, a nakon toga idem sa svojom djecom pred zgradu Tužilaštva. Tamo ću reći sve ono što ima da kažem i što nosim na duši godinu dana. Predat ću svoje zahtjeve u Tužilaštvo i zatražiti odgovore – naveo je Muris Gadžun.

On je pozvao sve novinare da ga podrže u ovoj, kako je napisao, "borbi za pravdu moje rahmetli kćerke".

Biti ću zahvalan ukoliko mi se odluči bilo ko pridružiti od običnih građana i da mi podršku. Molim sve političke uhljupe, pripadnike bilo koje političke stranke ili da se nalaze na bilo kojoj političkoj poziciji ili su u planu da budu na nekoj političkoj poziciji, taj dan da mene i moju djecu zaobiđu i da ne prilaze niti meni niti djeci. Neka produže svojim putem, ne želim ih vidjeti ni u blizini. Ukoliko vidim bilo koga od pripadnika bilo koje političke stranke, zamoliti ću ga da se odmah udalji. Ne treba mi njihova podrška, ni kao političara ni kao ljudi. Cijenim podršku običnog prosječnog čovjeka, a sve ostale molim vas da me zaobiđete - stoji u objavi na Facebooku Murisa Gadžuna.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.