navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
U 81. godini

Glumac iz kultnog filma "Purple Rain" preminuo od karcinoma

Američki glumac Clarence Williams III, najzapaženiji po ulozi policajca Linca Hayesa u američkoj kriminalističkoj seriji "The Mod Squad," preminuo je u dobi od 81 godine u svom domu u Los Angelesu od posljedica raka debelog crijeva, objavila je njegova agentica Peg Donegan.

Objavljeno: 07.06.2021. u 12:05
get url
text

Williams je rođen u New Yorku 21. augusta 1939. godine, prenosi nbcnews.com.

U Americi se proslavio ulogom u američkoj krimi seriji "The Mod Squad" u kojoj je glumio s Michaelom Coleom i Peggy Lipton.

Serija se emitirala u programu ABC-ja od 1968. do 1973. godine.

Filmska publika Williamsa pamti i po ulozi oca u filmu "Purple Rain," u kojem je debitirao rock pjevač Prince kao The Kid, po ulozi agenta FBI-a Rogera Hardyja u TV seriji "Twin Peaks," dobrom policajcu u Deep Coveru, a zapaženu je ulogu ostvario i u filmu "Sugar Hill" s Wesleyem Snipesom.

Karijeru je počeo u filmu "Dark of the Moon," a glumio je i na Broadwayu u predstavi "The Great Outdoors."

Uloga u filmu "Slow Dance on the Killing Ground" donijela mu je nagradu Theatre World Award i nominaciju za nagradu Tony, stoji u objavi.

U četrdesetgodišnjoj karijeri glumio je u brojnim serijama i filmovima među kojima su: "52 Pick-Up," "Against the Wall," "Reindeer Games," "The General's Daughter," "American Gangster," "Half Baked" i "Lee Daniels' The Butler."