open-navfaktor-logo
search
U nekoliko navrata
Glumac Hazim Mujčinović: Pripadnici MUP-a RS-a fotografirali učesnike Marša mira
Glumac Hazim Mujčinović, koji svake godine učestvuje na Maršu mira i vodi program prije polaska kolone iz Nezuka, na svom Facebook profilu napisao je da su ga tokom ovogodišnjeg pješačkog pohoda u više navrata fotografirali pripadnici MUP-a Republike Srpske.
12.07.2022. u 11:50
get url
text
Hazim Mujčinović

- Zbog obima obaveza koje obavljam tokom Marša mira, nemam priliku za fotografiranje u koloni, ali ove godine su to za mene obavljali pripadnici MUP-a RS-a. Razlog ne znam, ne znam ni što sam im toliko zanimljiv. Možda za uspomenu da su bili blizu mene, možda da svojim operativcima dostave informaciju o mom kretanju. U oba slučaja daju mi pažnju, mada sam ja uvijek dostupan, bilo gdje da putujem i bilo kome da treba razgovor sa mnom, pa i policiji.

Slučajno bi bilo da ste me fotografirali jučer pored saobraćajne gužve, ali to je već bilo treći ili četvrti put u tri dana. A kako znam da jeste? Pa dok vi pratite mene, ja imam ljude koji prate vas na Parlogu, u Bakračima, iz "forda" na Kaldrmici, na Jaglićima, u Potočarima... I nismo, moji ljudi i ja, nikakva tajna organizacija, samo prijatelji i poznanici koji paze jedni na druge i nemamo nikakve loše namjere, samo smo došli težim putem kroz šumu na dženazu nevino ubijenim, a ubijenim od vaših prethodnika u istoj uniformi. Fotografije sad možete objaviti za šta god vam trebale, a mogli ste uzeti i kvalitetnije fotke sa mojih profila. Hvala na pažnji - napisao je Mujčinović.

Podsjećamo, Marš mira je pješački pohod stazama kojima su se Podrinjci 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon pada Srebrenice 11. jula, a ove godine održan je 18. put.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.