open-navfaktor-logo
search
Izbor u Dubaiju
Globe Soccer Awards: Mbappe proglašen najboljim fudbalerom na svijetu, Lewandowski najbolji strijelac godine
Fudbaler PSG-a Kylian Mbappe najbolji je fudbaler 2021. godine. 
27.12.2021. u 18:55
get url
text

Odluka je donesena na dodjeli Globe Soccer Awards u Dubaiju, nagrade koja se dodjeljuje od 2010. godine, a koju dodjeljuje ECA, udruga evropskih profesionalnih klubova, u suradnji s EFEA, evropskim udruženjem fudbalskih agenata.

- Veliko je zadovoljstvo biti ovdje, okružen pravim fudbalskim legendama. Želim zahvaliti svima koji su vjerovali u mene i koji su mi pomogli da napredujem, prije svega mojoj porodici, mom klubu i mojoj reprezentaciji. Želim ispisati fudbalsku historiju i radim na tome - rekao je francuski reprezentativac.

Nagradu najboljeg strijelca godine koja nosi ime Diega Armanda Maradone je pripala fudbaleru Bayerna Robertu Lewandowskom, a posebnu nagradu za sportsku karijeru odnio je Ronaldinho.

Za trenera godine proglašen je Italijan Roberto Mancini, a Cristianu Ronaldu je dobio nagradu za najboljeg strijelca u historiji fudbala.

Za najbolji tim je izabrana reprezentacija Italije

Još su podijeljene nagrade i za najbolju igračicu svijeta koja je pripala Alexiji Putellas, najbolji sportski direktor je Txiki Begiristain, a za najboljeg menadžera je izabran Federico Pasorello. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.