open-navfaktor-logo
search
Sjevernokorejski diktator
Globalna uzbuna: Mediji javljaju da je umro Kim Jong-un, čeka se pouzdana informacija
Brojni svjetski mediji večeras su objavili nepotvrđenu vijest o smrti sjevernokorejskog diktatora.
25.04.2020. u 21:34
get url
text
Sjevernokorejski diktator Kim Jong-un

Sjevernokorejski diktator Kim Jong-un navodno je mrtav, ali još uvijek nema zvanične potvrde ove vijesti, prenosi pisanje pojedinih medija s Dalekog istoka New York Post.

Zamjenica direktora televizije HKSTV, satelitske mreže iz Hong Konga koja je bliska Pekingu, ustvrdila je da je Kim mrtav, "citirajući veoma čvrst izvor". Njen post na kineskoj aplikaciji Weibo vrlo brzo se proširio, izvještava International Business Times.

Drugi nepotvrđeni izvještaji, koji se vezuju za više izvore unutar Komunističke partije Kine, rekli su da je operacija ugradnje stenta Kim Jong-unu pošla po zlu, jer su se "hirurgu nekontrolirano tresle ruke".

Jedan japanski magazin naveo je da je Kim u vegatativnom stanju nakon operacije srca urađene ranije ovog mjeseca, prenosi britanski Mirror.

Monthly Chosun, javlja da je sjevernokorejski diktator u komi, dok Reuters javlja da je Kina ranije poslala tim ljekara da pomognu Kim Jong-unu.

Svi mediji koji prenose nepotvrđene informacije o smrti, slažu se da ovu informaciju može potvrditi samo zvaničan vladin medij u Sjevrnoj Koreji.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.