open-navfaktor-logo
search
Akcija Meta
Glavović-Očuz puštena iz pritvora; Advokat Skopljak: Njen muž ima multipla sklerozu, zato je koristio kanabisovo ulje
Mustafa Skopljak, advokat Džejle Glavović-Očuz koja je privedena u akciji "Meta" zajedno sa još osam osoba, kazao je za Faktor da je donesena odluka o njenom puštanju na slobodu.
01.04.2022. u 20:11
get url
text

VEZANI TEKST - Među uhapšenim Gordan Memija, manekenka Glavović-Očuz i njen suprug, za Refikom Kurgašem tragaju

- Nakon izvršenog pretresa zadržana Džejla Glavović-Očuz je u prostorijama policije. Nakon datog iskaza u prisustv branioca, sudija, odnosno tužilac koji je preuzeo predmet, donio je odluku o zadržavanju, nakon zadržavanja u jutarnjim satima danas puštena je jer nije bilo nikakve osnove za zadržavanje. Nisu predložene nikakve dalje mjere u smislu pritvora ili mjera osiguranja – kazao je Skopljak.

Advokat ističe da se čeka i odluka Općinskog suda u Visokom o pritvoru njenog supruga Mahira Očuza koji je također priveden u ovoj akciji policije.

Na pitanje zbog čega je privedena Glavović-Očuz, advokat Skopljak odgovara:

VEZANI TEKST - Memija za Faktor: Pustili su me kada su vidjeli da nema razloga za moje zadržavanje

 

- Navodno da su postojali osnovi sumnje za zloupotebu droga i puštanje u promet, međutim ti navodi su bili jako šturi bez ikakvih dokaza. Nakon što je dat iskaz ona je puštena jer nije bilo nikakvih utemeljenih dokaza na kojim bi bilo osnova za njeno dalje zadržavanje i procesuiranje. Vidjet ćemo šta će se dalje dešavati.

S obzirom na to da je ona supruga Mahira Očuza, morate naglasiti da je on osoba koja ima dijagnozu multipla skleroza tip 2 i da je to osoba koja se liječi od te bolesti upotrebom kanabisovog ulja i samo to i da su ga samo zbog toga zadržali.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.