open-navfaktor-logo
search
Tek što je unaprijeđen
Glavni srbijanski epidemiolog najavio da se povlači: "Vrijeme je da se sklonim"
Srbijanski epidemiolog dr. Predrag Kon objavio je na svom Facebookuu da je vrijeme da se povuče i "prepusti boljima da vode pandemiju", navodeći da su razlog za to napadi na njega i stručni tim na društvenoj mreži zbog prodiranja koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.
14.04.2020. u 10:10
get url
text

- Koliko vidim po Facebooku glavni "krivac" za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vrijeme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umijem. "Ratove" neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnijev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vrijeme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje! - napisao je Kon.

On je nedavno odlukom Aleksandra Vučića vanredno unaprijeđen iz čina rezervnog majora u čin sanitetskog potpukovnika zbog doprinosa Srbiji u borbi protiv koronavirusa.

Zbog prodora zaraze među najranjivije, svih 140 korisnika i četvoro zaposlenih iz Gerontološkog centra u Nišu, koji su inficirani, evakuisani su i smješteni u Niškom Kliničkom centru, a direktor centra M. S. (47) je uhapšen i određen mu je pritvor od 48 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.