open-navfaktor-logo
search
Odlučeno
Glavni odbor SDP-a iz stranke izbacio Lagumdžiju, Lazovića, Komšića...
Isključeni su jer su se priklonili Socijaldemokratskom pokretu, ili pokretu Socijalna pravda i demokratija koji je u osnivanju, a iza kojeg stoje Zlatko Lagumdžija, ali i Željko Komšić
18.05.2019. u 15:22
get url
text
SDP, Glavni odbor

Odlukom Glavnog odbora SDP-a iz stranke su danas isključeni Zlatko Lagumdžija, Miro Lazović, Ivo Komšić, Emir Zlatar, Hakija Meholjić, Meliha Lekić, Zoran Mikulić i Rusmir Mesihović. Za odluku je glasalo 67 članova Glavnog odbora, dok ih je deset bilo protiv, a dva su bila suzdržana.

Isključeni su jer su se priklonili Socijaldemokratskom pokretu, ili pokretu Socijalna pravda i demokratija koji je u osnivanju, a iza kojeg stoje Zlatko Lagumdžija, ali i Željko Komšić.

Uz to, Mikulić i Mesihović su izbačeni jer su i Komšićevi savjetnici u Predsjedništvu BiH.

Prije početka sjednice Nermin Nikšić, predsjednik stranke, kazao je kako je to po njima formiranje novog političkog subjekta te svi oni članovi rukovodstva SDP-a koji su u Inicijativnom odboru i koji su radili na osnivanju tog pokreta "sjede na dvije stolice". Dodao je da takvo nešto ne može dopustiti niti jedna politička partija, odnosno ne može ni jedna partija dopustiti da ima članove rukovodstva koji su u dvije političke stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.