VEZANI TEKST - Oglasio se Kukić: Kazniše me, a ja na Kongresu citirao Escobara, ovo je rušenje Vlade TK

Podržan je stav PDA da su Sjedinjene Američke Države najveći prijatelj države Bosne i Hercegovine, i data je puna podrška predsjedniku Mirsadu Kukiću u pregovorima sa strankama probosanskog bloka i strankama, koalicionim partnerima na Tuzlanskom kantonu, te da u njima koristi i opcije koje je ponudio Kantonalni odbor.

- Kantonalni odbor PDA podržava izuzetno uspješan rad Vlade TK i skupštinske većine TK, s obzirom na budžet kojim Kantonalna vlada raspolaže, izražen kroz nepravednu raspodjelu javnih prihoda. Također, podsjećamo da je PDA u Skupštini TK podržala niz zakonskih rješenja, od kojih ističemo Zakon o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u TK, a u cilju sistemske borbe protiv korupcije, a koje podržava i Ambasada SAD-a.

Kantonalni odbor PDA poručuje da će i u narednom periodu podržavati rad Vlade TK i svih ministara u Vladi TK, kao i sve inicijative i zakonska rješenja u Skupštini TK koja doprinose unaprjeđenju života građana Tuzlanskog kantona - stoji u saopćenju.