open-navfaktor-logo
search
Gradski prijevoz u Sarajevu
Glavni kandidati za direktora GRAS-a Salko Šehović i Zoran Miljuš, "Četvorka" želi imenovati svoje kadrove
U GRAS-u je trenutno više neriješenih nego riješenih problema. 
03.02.2021. u 14:35
get url
text

Račun firme ponovo je blokiran, upitna je isplata naredne plaće, a ovo javno komunalno preduzeće ostalo je i bez v. d. direktora nakon što je Almir Ahmetspahić dao otkaz na ovu funkciju.

VEZANI TEKST - Almir Ahmetspahić nije više v. d. direktora GRAS-a

Pitanje je i kada će biti izabran njegov nasljednik i kako će GRAS do tada funkcionisati bez prvog čovjeka. Kako Faktor saznaje, za mjesto v. d. direktora postoji nekoliko kandidata, a najozbiljniji su v. d. izvršnog direktora autobuskog i minibuskog saobraćaja Salko Šehović i v. d. izvršnog direktora sektora zajedničkih poslova Zoran Miljuš.

Ipak, tu se ne završava lista potencijalnih nasljednika Almira Ahmetspahića. Naime, iz "Četvorke" žele na ovu funkciju imenovati svoje kadrove. U prvom redu za mjesto direktora GRAS-a zainteresovan je SDP, ali i Narod i pravda. Konačnu odluku donijet će aktuelna Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Adnanom Štetom.

- Spominju se neki ljudi, ali pitanje direktora je za Nadzorni odbor GRAS, Vladu Kantona Sarajevo, skupštinu preduzeća. To nije pitanje za mene i Sindikat. Ja se ne bih petljao u to pitanje. Što se mi manje petljamo, manje nas glava boli. Svakako se priča da Sindikat postavlja direktora. Za koga misle da može firmu izvesti na zelenu grana, neka ga postave. Oni će odgovarati i za uspjeh i za neuspjeh – kaže Amir Muminović, predsjednik Sindikata radnika GRAS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.