open-navfaktor-logo
search
Naredba CIK-a BiH
Glasovi sa 27 biračkih mjesta bit će ponovo prebrojani
Adi Agić, direktor Centra, rekao nam je da će ponovno brojanje početi sutra u 15 sati
13.10.2018. u 17:44
get url
text

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je donijela  naredbu Glavnom centru za brojanje, da izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora na  27 biračkih mjesta iz 21 grada/općine i to za različite nivoe vlasti, a u cilju pravilnog utvrđivanja rezultata glasanja.

Adi Agić, direktor Centra, rekao nam je da će ponovno brojanje početi sutra u 15 sati.

-Brojanju naravno mogu prisustvovati akreditirani posmatrači sa navedenih biračkih mjesta, kao i posmatrači Centra za brojanje. Nismo još sigurni koliko će nam vremena trebati da ponovo prebrojimo glasove, jer ne radi se o svim listićima sa ovih biračkih mjesta nego o glasovima za neki od nivoa vlasti - kaže Agić.

Dodaje da će raspored aktivnosti u Centru sada biti malo promijenjen i da će prioritet biti ponovno brojanje koje je naložio CIK kako bi se što prije utvrdili rezultati sa redovnih biračkih mjesta.

Radi se o biračkim mjestima iz Livna, Čapljine, Pelagićeva, Sanskog Mosta, Banja Luke, Zenice, Tešnja, Kaknja, Mostara, Bosanskog Novog, Velike Kladuše... U ovom dijelu, kako saznajemo, nema biračkih mjesta sa područja sarajevskih općina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.