open-navfaktor-logo
search
Počinje praznik kulture
Glamur na otvaranju 28. SFF-a: Pogledajte ko je sve prošetao crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta
Svečanoj ceremoniji otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala (SFF), koji će do 19. avgusta publici ponuditi 235 filmova iz 62 zemlje u 19 programa, večeras ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, prethodio je crveni tepih kojim su defilirale brojne domaće, regionalne i svjetske zvijezde, ali i poznate ličnosti iz političkog i diplomatskog kora. 
12.08.2022. u 20:29
get url
text

Glamurozne kreacije i nasmijana lica smjenjivala su se pred objektivima i kamerama medija, a sa festivalskog trga publika je aplauzima i ovacijama pozdravljala goste. 

Crvenim tepihom prošetala je ekipa filma "Trougao tuge" reditelja Rubena Ostlunda, kojem će biti dodijeljeno i Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Inače, Ostlund je i dobitnik Zlatne palme ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu, a njegov film koji otvara SFF je pobjednik ove prestižne manifestacije.

Tepihom su prošetali i: 

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i državna ministrica vanjskih poslova, premijer Federacije BiH Fadil Novalić sa suprugom, premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto i zastupnik u Skupštini KS Elmedin Konaković sa suprugama, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u pratnji supruga, visoki predstavnik međunarodne zajednice u bih Christian Schmidt sa suprugom, glumac Alban Ukaj sa suprugom, federalnom zastupnicom Sabinom Ćudić, kantonalni ministar kulture i sporta Samir Avdić, italijanski ambasador u BiH Marco Di Ruzza, egipatski ambasador Yasser Sorour, modna dizajnerica Emina Husedžinović sa suprugom i kćerkom, manekenka Džejla Glavović sa suprugom Mahirom Očuzom, redatelj Ademir Kenović sa suprugom, Milan Marić, glumac i predsjednik žirija takmičarskog programa igrani film, sa članovima žirija, direktor Festivala Jovan Marjanović sa suprugom Šejlom Kamerić, šef delegacije EU-a u biH Johann Sattler, producent Samir Smajić sa suprugom, glumica Amina Begović sa suprugom, redateljem Nedžadom Begovićem... 

{$galerijaFotografija}

- Pozivam sve Sarajlije i Sarajke, Bosance i Hercegovce, turiste, da uživaju u sedam festivalskih dana. Moje srce je puno i sigurna sam da svi uživaju - kazala je gradonačelnica Karić. 

 

 

 

SFF, Crveni tepih, 12.08.2022
1 od 20
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.