open-navfaktor-logo
search
Testirano 196 osoba
Glamoč: U KS još dvoje pozitivnih na COVID-19, na Bjelavama dvije osobe u prisilnoj izolaciji
U Kantonu Sarajevo u posljednja 24 sata testirano je ukupno 196 osoba, među kojima je dvoje bilo pozitivno. U KS-u trenutno nema pacijenata na respiratorima, rečeno je danas tokom redovnog obraćanja predstavnika Kriznog štaba Kantona Sarajevo.
26.04.2020. u 13:36
get url
text

Komandantica Štaba civilne zaštite KS-a Nihada Glamoč istakla je u posljednja 24 sata na području KS-a testirano 196 osoba, među kojim je bilo ukupno dvoje pozitivnih, od čega jedna retestirana i jedna novooboljela.

- Ukupan broj hospitaliziranih trenutno iznosi 11, na respiratoru nema niti jedan naš građanin, u toku jučerašnjeg dana evidentirano je i osam osoba koje su se oporavile - kazala je Glamoč.

Naglasila je također kako je od početka epidemije u KS-u urađeno 3.409 testiranja.

U toku jučerašnjeg dana zabilježeno je šest kršenja mjere o samoizolaciji, te se trenutno u Studentskom domu Bjelave nalaze dvije osobe u prisilnoj izolaciji.

Glamoč je dodala kako je entitetsko Federalno ministarstvo zdravstva tokom jučerašnjeg dana izdalo 70 rješenja o prekidu karantina za osobe koje su boravile u Studentskom domu Bjelave, tako da je jučer Bjelave napustilo 70 lica, a tokom današnjeg dana će napustiti još 10.

- U Studentskim domovima više nema nikoga za koga je izdata mjera karantina - rekla je Glamoč.

Dodala je kako je do četvrtka na biro za zapošljavanje prijavljeno 4.449 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.