open-navfaktor-logo
search
Štab CZKS
Glamoč: Pomoć starijim osobama od 65 godina stiže od srijede
Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je Naredbu kojom zadužuju općinske štabove civilne zaštite da u saradnji sa Udruženjem penzionera, Crvenim križem i centrima za socijalni rad kreiraju spiskove osoba starijih iznad 65 godina koji žive sami na području njihovih općina, kako bi im pružili podršku u dostavi neophodnih životnih potrepština.
23.03.2020. u 10:35
get url
text

Komandantica Štaba civilne zaštite i ministrica komunalne i infrastrukture KS Nihada Glamoč izjavila je za Faktor da općinski štabovi trebaju hitno reagirati po ovoj naredbi.

- U saradnji sa dobrotvornim društivama Merhametom, Crvenim križom i centrima za socijalni rad, treba da dostave spiskove za ljude koji ne mogu izlaziti iz svojih domova, kako bi se napravili spiskovi i onda da se napravi plan kako pomoći tim osobama. Rok je do srijede (25. mart) – kazala je Glamoč.

Na tim spiskovima trebale bi se naći osobe starije od 65 godina koji ne mogu očekivati pomoć od porodice ili nekog drugog, a onda tu obavezu trebaju preuzeti humanitarne organizacije i centri za socijalni rad u općinama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.