open-navfaktor-logo
search
Francuz ostaje
Giroud potpisao novi ugovor s Chelseajem
Veoma sam sretan što sam potpisao novi ugovor. Zaista sam želio ostati barem još jednu godinu, rekao 32-godišnji Giroud
21.05.2019. u 18:25
get url
text

Francuski fudbaler Olivier Giroud potpisao je novi ugovor s Chelseajem. Prema novom dogovoru, 32-godišnji Francuz na Stamford Bridgeu će ostati do kraja sezone 2019/20, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Veoma sam sretan što sam potpisao novi ugovor. Zaista sam želio ostati barem još jednu godinu. Osjećam se kao dio tima, porodice i nadam se da ćemo osvojiti još trofeja - kazao je Giroud.

Francuskom reprezentativcu ovog ljeta je isticao ugovor s Chelseajem, što bi značilo da može potražiti novu sredinu kao slobodan igrač. Iza sebe ima odličnu sezonu, posebno u Ligi Evrope u kojoj je u 13 nastupa postigao deset golova i jedan od najzaslužnijih za plasman u finale. Vjerovatno je to jedan od razloga zašto su Plavci odlučili da ga zadrže još godinu dana.

Iskusni napadač na Stamford Bridge je stigao u januaru 2018. godine iz gradskog rivala Arsenala, potpisavši na godinu i po dana.

Za Chelsea je odigrao 62 takmičarske utakmice i postigao 17 golova.

U dresu reprezentacije Francuske, s kojom je prošlog ljeta stigao do svjetskog trona, nastupio je 89 puta uz 35 pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.