open-navfaktor-logo
search
Muzički spektakl
"Gipsy Kings" na turneji: Organizator što zaradi u Zagrebu i Beogradu izgubi u Sarajevu i Banjoj Luci
Sarajevo zaslužuje puno bolju ponudu koncerata, međutim jako je teško raditi koncerte u BiH jer je sve preskupo, kaže Kašljević
13.01.2020. u 22:30
get url
text

U posljednje vrijeme svjetske zvijezde u širokom luku uglavnom zaobilaze Sarajevo. U godini pred nama situacija bi se možda mogla i promijeniti jer nekoliko koncertnih agencija pregovara sa velikim muzičkim imenima.

Već 20. februara u sarajevskoj Skenderiji zakazan je koncert čuvenog svjetskog muzičkog sastava "Gipsy Kings", predvođenog Andreom Reyesom, a dan poslije muzička senzacija će nastupiti u Boriku u Banjoj Luci.

Cijena ulaznica za ovaj događaj se kreće od 30 do 80 KM, a producent koncerata Tomislav Kašljević ističe da je cijena prilagođena bh. tržištu. U sklopu mini turneje po regionu "Gipsy Kingsi" će u Zagrebu nastupiti 18. februara, a dan kasnije i u Beogradu. Sarajlije s nestrpljenjem očekuju 20. februar da uživaju u hitovima "Volare", "Bamboleo", "Samba, samba", "Baila Me", "Trista pena"...

- Drago mi je što u BiH dovodim "Gipsy Kings". Sarajevo zaslužuje puno bolju ponudu koncerata, međutim jako je teško raditi koncerte u BiH jer je sve preskupo. Preskupi su prostori, velik je PDV na ulaznice, najveći je u regionu, skupa je produkcija. Standard limitira cijenu ulaznice. Problem su i novci od sponzora koji bi mogli producentima pomoći, ali idu u krivom smjeru. Tu ima puno lobiranja, tamo gdje ne bi trebalo. Nemam pomoć sponzora i sve projekte radim na mišiće. Kao što kažu: "Možeš Bosanca istjerati iz Bosne, ali ne možeš Bosnu uz Bosanca". Često kao Robin Hood otimam od drugih, konkretno od koncerata u Beogradu i Zagrebu, zbog Sarajeva. Što zaradim na koncertima "Gipsy Kingsa" u Zagrebu i Beogradu, prelit ću u Sarajevo i Banju Luku. Nažalost, to je tako. Želim da se nešto dešava u Sarajevu. Još se borim, ali do kada. Nisam gotovo nikada dobio neku pomoć. Zagreb i Beograd će biti rasprodati za deset dana, odnosno mjesec prije održavanja. Sarajevski je daleko od toga – kaže Kašljević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.