open-navfaktor-logo
search
Izlazi pred sudiju
Giggs želi Vels voditi na EP-u, hoće li ga zatvorska kazna spriječiti?
Selektor fudbalske reprezentacije Velsa i legendarni fudbaler Manchester Uniteda Ryan Giggs morat će izaći pred sudiju nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog napada na bivšu djevojku Kate Greville.
23.04.2021. u 19:36
get url
text

Protiv Giggsa koji je nakon ovoga incidenta uklonjen sa selektorske pozicije danas je podignuta optužnica zbog napada s elementima fizičkog nasilja. Osim toga optužen je za prisilno i kontrolirajuće ponašanje prema bivšoj djevojci u periodu od decembra 2017. do novembra 2020.

VEZANI TEKST - Ekspresna reakcija: Ryan Giggs neće voditi reprezentaciju Velsa

No tu nije kraj problemima za Giggsa. Naime, optužen je i za još jedan napad na ženu koji se desio nakon prošlogodišnjeg hapšenja.

Giggs će se 28. aprila morati pojaviti pred sudijom u Manchesteru, a The Sun naglašava kako se za slične napade dobivala maksimalna kazna od šest mjeseci ili novčana kazna.

Legendarni fudbaler prošao bi mnogo gore ukoliko bi bio proglašen kriv po drugoj tački koja se odnosi na prisilu i kontrolu nad životom, za šta bi mogao dobiti i kaznu do pet godina zatvora uz neograničenu novčanu kaznu.

Podsjećanja radi, Giggs se nakon incidenta povukao sa selektorske funkcije na tri utakmice, no planira voditi Vels na Euru, osim ako ne bude morao izdržavati zatvorsku kaznu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.