open-navfaktor-logo
search
Vijest godine
Gerard Pique objavio kraj karijere: "Vrijeme je da zatvorimo ovaj krug"
Bomba iz Španije - Gerard Pique najavio je kraj profesionalne fudbalske kareijere.
03.11.2022. u 19:02
get url
text

Iskusni defanzivac koji nosi dres Barcelone objavio je na društevnim mrežama da će ove subote odigrati posljednju utakmicu na Nou Campu protiv Almerije.

U emotivnom dvominutnom obraćanju, u kojem se osvrnuo na cijelu svoju fudbalsku karijeru, od dolaska u La Masiju, stoper je objavio jednu od vijesti godine: povlačenje iz profesionalnog fudbala.

- Pozdrav Culesi. Posljednjih se nekoliko sedmica i mjeseci pričalo o meni. Do ovog trenutka nisam o tome pričao. No, sada želim biti taj koji će sve reći.

Kao i svi vi, oduvijek sam bio Barcelonin navijač. Rođen sam u fudbalskoj porodici koja je navijala za Barcu. Od malih nogu nisam samo htio biti fudbaler, već igrač Barcelone. Često sam razmišljao o tom dječaku u posljednje vrijeme.

Razmišljao sam o tome što bi maleni Gerard mislio da mu je neko rekao kako će mu se snovi ostvariti. Da će postati dio prve ekipe Barcelone. Da će osvojiti svaki mogući trofej. Da će postati evropski i svjetski prvak. Da će igrati zajedno s najboljim igračima u historiji. Da će postati jedan od kapitena ekipe. Da će stvoriti prijatelje za cijeli život.

Prošlo je 25 godina otkako sam se pridružio Barci. Otišao sam i vratio se. Fudbal mi je pružio sve. Barca mi je dala sve. Vi, Culesi, dali ste mi sve.

I sada, kad su ispunjeni svi dječački snovi, želim vam reći da sam odlučio kako je vrijeme da ovo putovanje dođe kraju, da je vrijeme da zatvorimo ovaj krug. Oduvijek sam rekao da se neću pridružiti nijednom drugom timu nakon Barce. I tako će biti.

Ove subote bit će moja zadnja utakmica na Nou Campu. Postat ću običan navijač, bit ću podrška timu. Prenijet ću svoju ljubav prema Barci na vlastitu djecu. Baš kao što je moja porodica prenijela meni.

Znate me, prije ili kasnije, vratit ću se. Vidjet ćemo se na Nou Campu. Živjela Barca. Zauvijek - rekao je Pique.

Pique je u dresu Barcelone osvojio osam naslova prvaka Španije, šest pehara Superkupa i sedam Kupa kralja. Na međunarodnoj sceni stigao je do tri titule u Ligi prvaka, Superkupu Evrope i jedne titule na Svjetskom klupskom prvenstvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.