"Gentleman of Sandžak" želi da nastupa za reprezentaciju BiH

objavljeno: 25.07.2018. u 14:23

Bokser Dženis Kuburović prošlog mjeseca je skrenuo pažnju sportske javnosti u Holandiji. Ovaj talentovani sportista rodom iz Sjenice živi u Holandiji, a nastupa pod imenom “Gentleman of Sandžak“.

Pobjedom u Rotterdamu postao je šampion u amaterskom boksu.

Ovaj veliki uspjeh Dženisu omogućava da u budućnosti zakorači i u profesionalne vode i već sada ima veliki broj ponuda najjačih bokserskih kampova da postane njihov član. Iz bokserskog saveza Holandije, također, žele da on nastupa pod njihovom zastavom. No, mladi Kuburović ima druge planove.

- Dženis je ostvario svoj prvi sportski san i postao šampion. Njegov trener Barry, menadžer Michel i asistent Danny prezadovoljni su ovim uspjehom i svi oni predviđaju mu veliku karijeru. Rado bi ga vidjeli pod zastavom Holandije, ali njegova jedina želja je da nastupa za reprezentaciju BiH u olimpijskom, a potom i profesionalnom boksu - kaže Mirsad Kuburović, otac talentovanog boksera. 

Dodao je će sa sinom narednih dana posjetiti Sarajevo kako bi provjerio na koji način Dženis može steći pravo da nastupa pod bh. zastavom.