open-navfaktor-logo
search
Kršenje izbornih propisa
Genjac: Veliki broj državljana Srbije opet je glasao uz manipulacije u Srebrenici
Halid Genjac, generalni sekretar Stranke demokratske akcije BiH (SDA), poručio je večeras u Sarajevu da je izborni proces imao svojih nedostataka i kršenja propisa i da je u pojedinim općinama to bilo drastično kao što je Doboj i Stolac. 
15.11.2020. u 20:24
get url
text
Halid Genjac

- Izborni proces je imao svojih nedostataka, kršenja propisa. U pojedinim općinama to je bilo drastično kao što je Doboj, Stolac. U Srebrenici će se tek nakon zbrajanja rezultata i sravnjivanja biračkih spiskova i onih koji su glasali na izborima, ustanovit šta se sve dešavalo. Očigledno i ovaj put je velikom broju državljana Srbije, uz prethodne manipulacije, omogućeno da glasaju u Srebrenici što će sasvim sigurno u potpunosti diskreditirati izborni proces u Srebrenici ukoliko to bude kao što slike pokazuju - poručio je Genjac.

Kako je kazao, očekuju da SDA ponovi svoj izborni rezultat sa prethodnih općinskih izbora. 

- Gdje smo i kada smo bili najuspješnija stranka na području cijele BiH i po broju osvojenih načelnika i gradonačelnika i po broju osvojenih vijećničkih odnosno odborničkih pozicija u cijeloj BiH - istakao je Genjac. 

Doktor Mirsad Peco, koji je bio kandidat Stranke demokratske akcije za načelnika Općine Travnik, umro je danas u bolnici u Travniku od posljedica koronavirusa. 

- Nažalost dan je obilježila i jedna tužna vijest za Stranku demokratske akcije jer je naš istaknuti član, humanista, ljekar Mirsad Peco, ujedno i naš kandidat za načelnika općine Travnik, preminuo oko podne. Ovu priliku koristim da u ime Stranke demokratske akcije izrazim najdublje saučešće porodici rahmetli Pece - dodao je Genjac.

U Bosni i Hercegovini su zatvorena biračka mjesta koja su otvorena jutros u sedam sati, a na kojim su birači mogli glasati na sedmim lokalnim izborima od Dejtonskog mirovnog sporazuma. U zaključeni Centralni birački spisak (na dan 1. oktobar u ponoć) upisano je ukupno 3.283.380 birača koji su mogli ostvariti svoje pravo na biralištima.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.