open-navfaktor-logo
search
Date preporuke
Genjac: Očekujem da će biti potvrđeno imenovanje Lučića i Jovića
Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH je na današnjoj sjednici dala preporuku Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH.
14.05.2020. u 14:40
get url
text

Komisija je dala preporuku Zastupničkom domu PSBiH i za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Nedeljka Jovića na poziciju zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije Halid Genjac je nakon sjednice kazao novinarima da su članovi komisije većinom glasova izglasali preporuku komisije Zastupničkom domu da potvrdi imenovanje Miloša Lučića za ministra za ljudska prava i izbjeglice i Nedeljka Jovića za zamjenika ministra sigurnosti.

- Očekujem, na osnovu današnjeg izjašnjavanja članova komisije, s obzirom na to da oni predstavljaju i mišljenje svojih političkih subjekata, da će sutra na sjednici Zastupničkog doma biti potvrđeno imenovanje i ministra za ljudska prava i zamjenika ministra sigurnosti BiH - naveo je Genjac.

Prema njegovim riječima, ne samo ovo imenovanje i kompletiranje Vijeća ministara BiH, nego i posljednji razgovori koji se vode između lidera političkih stranaka, trebali bi dovesti do relaksacije političkih odnosa, do povećanog razumijevanja, povećane saradnje, povećane spremnosti za kompromise, "i da se usljed svega toga brojna pitanja koja čekaju u Vijeću ministara BiH i Parlamentranoj skupštini BiH počnu rješavati na najbolji način i u najboljem interesu svih građana BiH". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.