open-navfaktor-logo
search
Priznanje
Generalu Fikretu Prevljaku povelja Crnih labudova
U sjedištu Udruženja boraca "Crni labudovi" u Nedžarićima danas je uručeno najveće priznanje ovog Udruženja generalu i ratnom komandantu Četvrte viteške brigade Fikretu Prevljaku.
25.09.2020. u 11:22
get url
text

Ovim prizanjem pripadnici Crnih labudova su iskazali zahvalnost generalu za sve što je činio i čini za boračku populaciju, kako u vrijeme agresije i odbrane domovine od agresora, tako i u poslijeratnom vremenu. Kazali su da je general Prevljak primjer komandanta koji nije zaboravio saborce kao ni članove njihovih porodica, te kroz različite projekte i na različite načine uvijek pomagao ovu populaciju.

Prilikom posjete Udruženju general je obišao i muzej-sobu koja je u izgradnji te čestitao Crnim labudovima na svemu što su do sada postigli, te posebno istakao njihovu prepoznatljivost među borcima. Jedinstvo, složnost i mnogo velikih i značajnih projekata koje su za vrlo kratak period realizirali, najbolje svjedoče ovim riječima.

Avdo Subašić, predsjednik Udruženja, je kazao da ga posebno raduje današnja posjeta, jer se radi o čovjeku koji je od prvog dana branio domovinu, bio uz saborce, ali i podrška ovom udruženju. Podsjetio je da je ova brigada dala veliki broj šehida i poginulih branilaca te da to nikada ne smijemo zaboraviti, i da svi koji su preživjeli imaju amanet brige o porodicama saboraca koji više nisu sa nama. Stoga je posebno značajna briga ratnog komandanta i generala Prevljaka o porodicama šehida i svih poginulih, umrlih saboraca, saopćilo je Udruženje boraca "Crni labudovi".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.