open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Generalni sekretar PDP-a: Momčilo Krajišnik se smije u lice poniženim borcima i djeci bez posla
Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša reagirao je na namjeru ratnog zločinca Momčila Krajišnika da se iz budžeta RS-a finansiraju svi nekadašnji funkcioneri RS-a.
24.07.2020. u 09:11
get url
text

- Ako se realizuje namjera Momčila Krajišnika da u doba ekonomsko-socijalne katastrofe usljed epidemije koronavirusa iz budžeta neselektivno bude dodijeljeno 15 miliona KM u svrhe apanaža svih nekadašnjih funkcionera, RS će definitivno izgubiti budućnost - ističe Grmuša.

- Vlada RS-a izdvaja desetke hiljada KM radi finansiranja famozne nevladine organizacije "Stvaraoci RS-a" koju vodi Momčilo Krajišnik. Samo prošle godine Vlada je ovoj nevladinoj organizaciji poklonila 30.000 KM. Niko nikad nije postavio pitanje na šta se troši taj novac. Niko nikad nije postavio pitanje da li imamo i danas, kao i devedesetih, gladnih boraca kojima je daleko potrebnija pomoć - naveo je Grmuša i dodao:

"Na mnogo toga sam navikao u ovoj našoj prljavoj politici, ali bezobrazluk Momčila Krajišnika i njegovo smijanje u lice bijednim, poniženim i uniženim borcima, njihovim porodicama, djeci bez posla, omladini bez perspektive, radnicima bez plaća - do te mjere me je ogorčio da zaista ne vidim svrhu svog bavljenja politikom ako organi PDP-a ne donesu jasne odluke kojima će se:

- Glasati protiv bilo kakve odluke kojom se iz budžeta dotira bilo šta što ima veze sa apanažama ili posebnim penzijama nekadašnjih funkcionera, uključujući i ove današnje zastupnike i druge funkcionere;

- Tražiti formiranje posebne parlamentarne komisije koja će istražiti način utroška svake marke koja je iz budžeta RS-a dotirana famoznoj Asocijaciji "Stvaraoci RS-a";

- Tražiti od Vlade i Narodne skupštine RS-a da se sredstva predviđena za donaciji SVIH nevladinih organizacija preusmjere za finansiranje socijalno ugroženih boračkih porodica i ratnih vojnih invalida.

Dodatno, mislim da je elementarni red u vremenima kad je pitanje koliko ljudi gladno ide na spavanje da se plate i naknade svih zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a, Vijeću naroda RS-a, kao i parlamentu BiH, smanje na nivo prosječne plate u RS-u, jer zaista ne postoji niti jedan razlog da narodni predstavnici imaju veća primanja od naroda koji predstavljaju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.