open-navfaktor-logo
search
Odgovor iz Nur Sultana
Generalni sekretar FS Kazahstana otkrio zašto Zmajevi nisu dobili vize, kasnilo se se predajom dokumentacije?
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u okrnjenom sastavu otputovala je u srijedu u Nur Sultan, gdje u subotu igra meč kvalifikacija za SP 2022. godine protiv Kazahstana.
07.10.2021. u 19:35
get url
text

Šest bh. fudbalera Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović i tri člana stafa nisu dobili vize, da bi kazahstanske vlasti naknadno odobrile ulazak u zemlju Naliću i Gazibegoviću, koji bi se sutra trebali priključiti saigračima.

VEZANI TEKST - Šesterici Zmajeva zabranjen ulaz u Kazahstan!

U razgovoru za Vesti.kz, generalni sekretar FS Kazahstana Azamat Aitkhozhin objasnio je probleme s vizama koje su imali Zmajevi.

- Uradili smo sve je zavisilo od nas, nismo zaposlenici Ministarstva vanjskih poslova ili ambasade. Popis delegacije poslali smo migracijskoj službi Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon čega smo dokumente predali ambasadi - kazao je Aitkhozhin.

Prema riječima glavnog operativca FS Kazahstana, u FSBiH je bilo nemara i propusta.

- U posljednja dva ili tri dana bili smo u kontaktu po ovom pitanju i pitali smo se zašto se to dogodilo. Rečeno nam je da u jednom od pasoša postoje mutne stranice, kao da je po njima prosuta voda i nije bilo mjesta za pečat. U nekoliko drugih slučajeva dokumenti za vizu predati su kasno - rekao je generalni sekretar FS Kazahstana.

VEZANI TEKST - Dvojica Zmajeva naknadno dobila vize za Kazahstan, Gazibegovićev mokri pasoš prošao "reviziju"

Ono što je posebno zanimljivo jeste da su iz FSBiH jučer kazali kako su "kao i uvijek preduzeli sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šesterici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza". 

Aitkhozhin se dotakao i priče o kazahstanskoj odmazdi zbog dešavanja u septembru kada su neki od reprezentativaca ove zemlje imali problema sa vizama za našu zemlju.

- Ako govorimo o našim fudbalerima, uvrijeđen sam takvim optužbama, jer dokumente predajemo na vrijeme. Ne krijem činjenicu da su tada Alip i Pokatilov kasno dostavili svoje dokumente, ali postojali su objektivni razlozi, u trenutku podnošenja zahtjeva, igrači su bili u inostranstvu sa svojim klubovima - poručio je Aitkhozhin.

Zmajevi meč protiv Kazahstanu igraju u subotu na stadionu Astana Arena u Nur Sultanu, a početak susreta zakazan je za 15 sati po centralnoevropskom vremenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.