Senad Mašović, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, ističe da nikakve ankete nije bilo.

VEZANI TEKST - Dodik: Kladim se da EU neće uvesti sankcije RS-u, novac možemo dobiti kod Kineza

- Kao prvo ankete nije bilo i anketa nije sprovođena i nemoguće je sprovesti. Takvu vrstu ankete unutar Oružanih snaga BiH nije moguće uraditi. Imamo vrlo jasno propisane odredbe koje tretira Zakon o službi Oružanih snaga BiH.

Takve vrste anketa je apsolutno nemoguće sprovesti, a da to ne podrazumijeva kršenje zakona i ulazak u odredbe čak krivičnog zakona. Takve ankete nisu sprovedene i one su za mene apsolutno samo plod želje ili mašte pojedinaca, koji nije zasnovan na bilo kakvim egzaktnim pokazateljima - kazao je za Faktor Senad Mašović.

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH dodao je da je najbitnije da mora postojati vladavina zakona.

- Mora se poštivati zakon u punom njegovom kapacitetu. Oružane snage BiH će sigurno apsolutno funkcionisati i izvršavati sve svoje zakonom propisane zadatke. Bilo kakva želja i potreba za promjenom zakona, Parlamentarna skupština BiH je mjesto gdje se te eventualne političke želje mogu sprovoditi. Ukoliko se neke odredbe Zakona o odbrani ili Zakona o službi promijene, mi ćemo te odredbe sprovoditi. Dok su ovakve odredbe na snazi, one će biti sprovođene i poštivane – kazao je na kraju Mašović.