open-navfaktor-logo
search
Vojska
General Mašović naredio postavljanje jedinstvenih tabli na lokacijama OSBiH
Potčinjene komande su dužne dostaviti Izvještaj o završenom procesu postavljanja obilježja svih navedenih lokacija do 22. jula
05.07.2019. u 15:31
get url
text

Na osnovu Ugovora koje je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine sklopilo o izradi obilježja za sve lokacije Oružanih snaga BiH (OSBiH), načelnik Zajedničkog štaba OSBiH general-pukovnik Senad Mašović izdao je naređenje o poduzimanju mjera i radnji za uklanjanje postojećih, te postavljanje novih, jedinstvenih i unificiranih tabli.

Naredba o uklanjanju postojećih i postavljanju novih tabli na lokacijama OSBiH izdata je u skladu sa tačkama 74. i 75. Pravila službe OSBiH i Odlukom Predsjedništva BiH o razmještaju i broju lokacija OSBiH. Istovremeno, postojeće table će biti uskladištene u muzejima 1, 2. i 3. pješadijskog puka OSBiH.

Potčinjene komande su dužne dostaviti Izvještaj o završenom procesu postavljanja obilježja svih navedenih lokacija do 22. jula, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. OSBiH će i ubuduće nastaviti poduzimati sve neophodne korake na ispunjavanju svojih obaveza u izvršavanju zakonom definisanih zadataka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.