open-navfaktor-logo
search
Na preporuku Džumhura
Gemovci ugostili najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića
Teniski klub GEM trenutno je domaćin najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, koji se već četvrti dan priprema za nadolazeći Roland Garros upravo na terenima ovog sarajevskog kluba.
07.05.2021. u 11:39
get url
text

Prema riječima Aljoše Delića, direktora i osnivača TK Gem, Đoković je tu na preporuku Damira Džumhura.

- Prvi igrač svijeta uputio je sve pohvale za uvjete u kojima trenira. Rekao je da imamo sve što je potrebno da tenis u BiH postavimo na pijadestal popularnih sportova - ponosno ističe, trener sarajevskog kluba i dodaje:

- Njegov dolazak je motivirao naših 150 članova da još jače rade i naprave mnogo više.

Odlučni smo da vratimo tenis u Sarajevo i da budemo predvodnici na tom putu. Već ove sezone smo organizatori turnira iz kalendara Teniskog saveza BiH, ali i ITF turnira koji će biti organizovan u julu. Očekujemo dolazak najboljih svjetskih juniora u Sarajevu. Naši najbolji juniori donosne mnogobrojne trofeje u klub sa turnira u BiH i Evropi. Prošle sezone sa državnih prvenstava BiH naši igrači Amar Silajdžić, Amir Škrijelj, Alona Brzina i Nejla Helač su donijeli devet titula klubu.

{$galerijaFotografija}

Govorio je o posjeti prvog reketa svijeta.

- Organizovali smo slikanje za naše najmlađe tenisere i teniserke, ali i one iskusne sa Novakom, a nasmijana i sretna dječija lica su pokazala zapravo razloge zbog kojih mi u Teniskom klubu Gem sve ovo radimo. Malo smo tužni jer na slikanje zbog školskih obaveza nije došlo mnogo djece, ali trudili smo se da svi u proteklim danima dobiju svoju sliku sa Novakom. Većina naše djece pratila je njegove treninge koji su velika motivacija, ali i škola - kaže prvi čovjek Gema:

- Zahvalio bih se profesionalcima u Centru Safet Zajko koji podržavaju ekspanziju tenisa kao sporta za najmlađe u BiH, Davis Cup timu koji trenira na našim terenima i prijateljima kluba TK Gem Aldinu Šetkiću, Mirzi Bašiću, Nermanu Fatiću kao i našem Damiru Džumhuru na preporukama - završava Delić, čija je škola na najbolji način pokazala da se radom i profesionalizmom mogu bez problema ugostiti i nabolji na svijetu.

djokovic-gem3.png
Novak Đoković - TK GEM, 07.05.2021.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.