open-navfaktor-logo
search
Objavila FIBA
Gegić, Kamenjaš i Lazić na listi od 23 evropska košarkaša koja su odigrala sve utakmice kvalifikacija za SP
Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je spisak od 23 igrača iz evropskih selekcija koja su odigrala sve mečeve proteklih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Na listi su se našla i tri reprezentativca Bosne i Hercegovine. To su Amar Gegić, Aleksandar Lazić i Kenan Kamenjaš (BiH).
03.03.2023. u 16:16
get url
text

Spisak također čine: Zoran Nikolić i Nemanja Radović (Crna Gora), Mikael Jantunen, Sasu Salin, Elias Vatonen (Finska), Thad McFadden, Giorgi Shermadini, Kakhaber Jintcharadze (Gruzija), Justus Hollatz (Nemačka), Dairis Bertans, Klavs Cavars, Andrejs Grazulis (Letonija), Alexandre Libert (Belgija), Tomaš Kyzlink (Češka), Akos Keller (Mađarska), Trygvi Hilansson, Aegir Steinarsson (Island), Tomer Ginat, Nimrod Levi (Izrael), Kaye van Der Vuurst (Holandija).

Po jedan meč, a samim tim i priliku da se nađu na listi momaka koji su odigrali sve mečeve u kvalifikacijama za Mundobasket, što je na osnovu sistema takmičenja, zaista podvig, propustili su Adin Vrabac (BiH), Marko Jagodić Kuridža (Srbija), Benedek Varadi (Mađarska), Elvar Fridriksson, Jon Axel Gudmondsson, Sygtryggur Bjornsson, Karl Jonsson (Island), Joel Parra (Španija), Denys Lukashov i Illiya Sydorov (Ukrajina).

Žrijeb za SP na rasporedu je 29. aprila, žrijeb čekaju 32 selekcije koje će biti podijeljene u osam grupa, a po dvije ekipe iz svake grupe će izboriti plasman u narednu fazu takmičenja.

Što se tiče reprezentacije BiH, naše Zmajeve u avgustu očekuje učešće u predkvalifikacijama za Olimpijske igre.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.