open-navfaktor-logo
search
Bez pomaka
Gdje su tereni s hibridnom travom koje je obećao Vico Zeljković?
Prvi čovjek Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković u aprilu je predstavio projekat rekonstrukcije glavnih terena stadiona 12 klubova koji se takmiče u Premijer ligi.
14.08.2021. u 10:01
get url
text

Predsjednik bez biografije najavio je da će tereni biti s hibridnom travom i da je plan da se u svakoj od naredne četiri godine završe po tri stadiona.

Planirano je da se do kraja ove godine izvrši rekonstrukcija Tušnja u Tuzli, Gradskog stadiona u Banjoj Luci i stadiona Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

- Nakon usvajanja ove Odluke ubrzo ćemo raspisati međunarodni tender za izvođače radova za rekonstrukciju terena svih 12 klubova - najavio je Zeljković u aprilu.

Iako su od tada prošla skoro četiri mjeseca, tender još uvijek nije raspisan, niti je bio tema neke od sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Izvor Faktora iz krovne kuće bh. fudbala kazao je da je "načuo" da bi Izvršni odbor tender mogao odobriti na narednoj sjednici. Ona još uvijek nije zakazana, a pretpostavlja se da će biti održana do kraja augusta.

Navodno bi travnjaci, kada krene i ako krene njihova rekonstrukcija, mogli biti završeni za šest sedmica. 

Kada su u pitanju stadioni, travnjak Tušnja je u najlošijem stanju, a to je i jedini teren kojeg koriste dva premijerligaša pa bio on trebao biti i prioritet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.