open-navfaktor-logo
search
Devet TV kanala
Gdje možete pratiti sutrašnji žrijeb grupa za rukometni EURO?
Izabranici selektora Bilala Šumana smješteni su u četvrti šešir zajedno sa selekcijama Poljske, Rusije, Srbije, Ukrajine i Holandije
27.06.2019. u 15:19
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će saznati imena svojih protivnika na Evropskom prvenstvu koje će početkom sljedeće godine ugostiti Austrija, Švedska i Norveška.

Žrijeb za do sada najbrojnijeg izdanje kontonentalno šampionata održat će se u Beču, a reprezentacije su raspoređene u četiri šešira. Izabranici selektora Bilala Šumana smješteni su u četvrti šešir zajedno sa selekcijama Poljske, Rusije, Srbije, Ukrajine i Holandije.

Već je poznato da će u grupi A igrati Hrvatska. Jedan od domaćina EP-a, selekcija Austrije, smještena je u grupi B. Reprezentacija Njemačke je u grupi C, dok je Norveška u grupi D. Danci će igrati u grupi E, dok će Švedska smještena u grupu F koja će svoje utakmic igrati u Goteborgu.

Selektor rukometnih Zmajeva Bilal Šuman u nedavnoj izjavi kazao je kako bi volio da njegovi izabranici utakmice grupne faze igraju u Austriji. Ispuni li se Šumanova želja, njegovi izabranici će igrati u grupi A s Hrvatskom ili grupi B, gdje se već nalazi Austrija.

Početak žrijeba zakazan je 18.45 sati u Erste Bank Campusu u Beču, a devet TV kanala direktno će prenositi izvlačenje grupa za EURO 2020. Jedna od njih prema zvaničnoj najavi EHF-a trebao bi biti i BHRT, a žrijeb će se uživo prenositi i zvanični YouTube kanal Evropskog prvenstva.

Osim BHRT-a, žrijeb će direktno prenositi:
TV3 Sport & Viaplay (Švedska)
Viasport+ & Viaplay (Norveška)
ORF (Austrija)
Sportdeutschland.tv (Njemačka)
TV2 Denmark (Danska)
Telma TV (Sjeverna Makedonija)
SportTV (Portugal)
SRG (Švicarska)

Na kraju vrijedi napomenuti da će se na Evropskom prvenstvu, koje će se održati od 9. do 29. januara naredne godine, odigrati ukupno 65 utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.