open-navfaktor-logo
search
Istraživanja
Gdje je nered: Šta haos u domu otkriva o vama?
Kad svaki slobodni kutak doma ispunjava nered, u životu nema mjesta ni za šta novo. Živite u prošlosti zaokupljeni problemima, a pospremanje nereda omogućilo bi vam da se suočite sami sa sobom, jasnije razmišljate, da krenete naprijed, tvrdi Karen Kingston u knjizi "Riješite se nereda uz feng shui".
15.10.2020. u 13:06
get url
text

No neurednost često krije ozbiljnije probleme. Finansijski nered u obliku neplaćenih računa, dugovanja i rastrošnosti često označava prekinutu vezu s unutarnjom kontrolom.

Radno mjesto

Također, previše nereda na radnome mjestu, koje predstavlja profesionalni uspjeh, znači da nemate kontrolu nad karijerom ili da ste nezadovoljni poslom.

Spavaća soba

Nered u domu, tačnije u spavaćoj sobi, odražava ljubavni život, ali ne nužno probleme s partnerom, nego i vlastite. Ako je haotična, možda pokušavate izbjeći intimnost s partnerom, a vjerojatno bježite i od samog sebe zato što nikako ne možete pronaći mir.

Podrum

No problemi koji "tresu" temelje vašeg života očituju se neredom u podrumu. Nesigurni ste te mislite kako vas porodica i partner dovoljno ne podržavaju, što može izazvati trajnu nesigurnost i manjak samopouzdanja.

Nered u kuhinji – porodični problemi

Nered u kuhinji predstavlja manjak duhovnosti i emocionalnosti. Vjerojatno ste pod stresom, umorni ili zbunjeni, a to se sve odražava u kuhinji. Kuhinja je često mjesto gdje se povezujete s bližnjim i jačate odnose razgovarajući s članovima porodice, pa se emocionalno povezujete s njima. Haos u kuhinji upućuje na probleme u porodičnim odnosima.

Haos u dnevnoj sobi - ne znate se opustiti

U dnevnom boravku se odmarate i uživate u aktivnostima ili hobijima koji vas vesele, bilo da ste s porodicom, prijateljima ili sami. Predstavlja opuštanje, zabavu, strast i rekreaciju, a previše nereda u njoj može značiti kako se ne možete opustiti te da vam je teško prepustiti se uživanju. No također može značiti kako se teško povezujete s porodicom ili prijateljima.

Neuredno kupatilo - ne brinete se za sebe

Kupatilo pokazuje brinete li se za sebe. Ako je neuredna ili toliko haotična da ništa ne možete pronaći, vjerojatno se borite protiv loših navika. One se očituju u nedovoljnom vježbanju ili nevježbanju, malo odmaranja te lošoj prehrani. Ponekad može upućivati i na zanemarivanje sebe, a što je najvažnije, možda znači potpuni nedostatak samopoštovanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.