open-navfaktor-logo
search
SDA USK
Gdje je Denis Bećirović u Ljutočkoj dolini, Kozarcu, Biljanima i Prijedoru, najvećim stratištima?
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije u Unsko-sanskom kantonu objavio je saopćenje za javnost u vezi sa, kako kažu, zloupotrebom Una regate u političke svrhe od "samozvane ujedinjene opozicije, a zapravo vlasti u USK koja je unazadila Kanton u protekle četiri godine", ističu u saopćenju.
01.08.2022. u 11:42
get url
text

- Ogorčeni smo jeftinim pokušajima zloupotrebe Una regate u političke svrhe, što su osudili ne samo građani Bihaća, već i mnogi drugi građani širom Unsko-sanskog kantona. Prošetati bihaćkim ulicama i mostom u vrijeme održavanja Una regate, kada su se građani okupili da isprate ulazak čamaca u Bihać i pogledaju skokove sa gradskog mosta, predstavlja duboku zloupotrebu i politizaciju ove vrste nepolitičkog događaja, kao i samih građana Bihaća. Licitiranje brojkama o hiljadama građana koji su došli da vide Denisa Bećirovića također predstavlja beskrupuloznu laž i uvredu za građane - poručuju iz KO SDA USK.

U vezi sa ovim događajem, ali i odnosom vlasti koja se, kako kažu, lažno predstavlja kao opozicija kako bi se sakrili od odgovornosti, iz ovog odobra su im postavili nekoliko pitanja:

- Da li vas, tzv. ujedinjenu opoziciju, treba podsjetiti kako ste ideju i projekat izgradnje Aerodroma Bihać upravo vi, skupa sa vašim partnerima iz vlasti, opstruirali i pokušali da prebacite u Cazin, dok su vaši partneri na federalnom nivou iz Naše stranke bili protiv izdvajanja sredstava za Aerodrom u Bihaću? Gdje je Denis Bećirović u Ljutočkoj dolini, Kozarcu, Biljanima i Prijedoru, najvećim stratištima i mjestima velikih stradanja Bošnjaka Bosanske krajine u proteklom ratu i agresiji na BiH? Zašto nije posjetio ta mjesta i odao počast žrtvama, te odaslao poruke upravo s tih mjesta o borbi za pravdu i istinu, kao i o brizi o boračkim populacijama? Denis Bećirović prima plaću u Parlamentarnoj skupštini BiH još od 2006. godine. Šta je u tom periodu uradio ili pokušao da uradi za Krajinu i koliko puta je posjetio ovaj dio BiH u tom vremenu? Da li je posjetio Krajinu od posljednje predizborne kampanje kada je došao po glasove? - stoji u saopćenju.

VEZANI TEKST - Građani se okupili povodom Una Regate u Bihaću, Bećirović gužvu predstavio kao svoju podršku

Iz KO SDA USK dodaju da je tačno "da su Krajišnici gostoljubivi i da mjesta u Bihaću i Krajini ima za sve dobronamjerne ljude. Međutim, uz navedeno neophodno je navesti i da Krajišnici nisu naivan narod, te da znaju čitati ko ih i kako pokušava marifetlucima i slatkorječivošću pridobiti. Nakon ovoga sasvim je jasno da Bećirović neće imati podršku građana ovog dijela BiH. Upitno je da li će neke od članica tzv. ujedinjene opozicije nakon ovih izbora biti ikakav politički faktor u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu jer su se okrenuli lažima i manipulacijama građana - poručili su u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.