open-navfaktor-logo
search
Problemi u organizaciji
Gdje će se igrati mostarski derbi: Postoje dvije opcije, FSBiH odbio Velež
Mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog na rasporedu je 5. novembra.
27.10.2022. u 19:11
get url
text

VEZANI TEKST - Ekspert Hodžić ugasio nadu navijačima Veleža: Zbog jedne utakmice ne smije se ugroziti kvalitet travnjaka
 

Gradski rivali snage bi mogli odmjeriti u Gabeli i to je jedna od opcija, piše Hercegovina.info.

S obzirom na to da su se radovi na zamjeni travnjaka stadiona Rođeni odužili i da su postavljeni rokovi redom probijani, Velež  trenutno nema mnogo izbora.

Organizacija takve utakmice van Mostara je izazov, posebno sa sigurnosnog aspekta, a Rođeni su od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine tražili prebacivanje utakmice za proljetni dio sezone. Iz krovne kuće bh. fudbala odbili su tu opciju baš kao i zahtjev Sarajeva da na proljeće igra najveći derbi bh. fudbala protiv Želje. U FSBiH imaju namjeru da se planiranih 19 kola odigra ove jeseni.

VEZANI TEKST - Sarajevo tražilo odgodu derbija, Željo ima svoje želje, šta je odlučio FSBiH?
 

Navodno je druga varijanta da Velež ugosti Zrinjski na stadionu Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Gostujućim navijačima je zabranjen odlazak na mečeve koji se igraju na zamjenskim stadionima.

Ako se mostarski derbi bude igrao u Gabeli, jasno je da će dvoboj biti okarakterisan kao "utakmica visokog rizika".

Velež će u tom slučaju, piše Hercegovina.info, ulaznice prodavati isključivo u Cernici svojim fanovima, kako ne bi došlo do miješanja navijača i nekih neželjenih scena i incidenata.

Izgradnja terena, historijski projekat Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji se pretvario u aferu, stvorila je ove jeseni probleme mnogim premijerligašima. Sloboda i Tuzla City od starta sezone mečeve igraju na zamjenskim stadionima u Banovićima, odnosno Srebreniku, Velež je domaćin u Gabeli, a Sarajevo u Zenici i sada je jasno da se dueli na Tušnju, stadionu Rođeni i Koševu do kraja jesenjeg dijela Premijer lige neće igrati. Iz Borca se mogu pohvaliti da je njihov stadion prvi završen. Banjalučani će već u subotu dočekati Slobodu u svome domu i tako okončati višemjesečne ekskurzije po Bosanskom Novom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.