open-navfaktor-logo
search
Pred Napoli i Liverpool
Gazzetta o napadačima Intera: Pohvale za Džeku, uspon Sancheza, kritike za Lautara
Milanski Inter dugo je bio najefikasnija ekipa u Ligama petice. Do 22. kola Serie A Edin Džeko i društvo postizali su minimalno po jedan gol u svakoj utakmici.
10.02.2022. u 13:59
get url
text

Ta serija je prekinuta protiv Atalante (0:0) sredinom prošlog mjeseca.

O napadačima Nerazzurra pisala je i Gazzetta, koja je pohvalila Dijamanta, ali je kritikovala Lautara Martineza, čiji post u prvenstvu traje od 17. decembra prošle godine kada je postigao gol protiv Salernitane u trijumfu od 5:0.

VEZANI TEKST - Džeko protiv Rome uspio ono što nije od dolaska u Italiju

Za Inter slijedi vrlo gust i nezgodan raspored do pauze, a ono što može radovati trenera Inzaghija je kontinuitet njegovog glavnog napadača - Džeke, te uspon Alexisa Sancheza koji se poklopio sa lošijom formom Lautara Martineza.

- Argentinac će uskoro morati doći sebi kako ne bi ostao u sjeni svog čileanskog prijatelja. Lautaro je jedini gol za Inter u 2022. godini postigao u Superkupu protiv Juventusa. U dresu Argentine postigao je dva gola u posljednje dvije utakmice. To je potvrda da je, možda, ovo samo loš trenutak i da bi uskoro mogao prekinuti post od pet uzastopnih prvenstvenih utakmica - navodi Gazzetta.

Upravo je golgeterska kriza argentinskog napadača jedan od razloga što Inzaghi ima dilemu koga će na teren poslati u subotu od 18 sati protiv Napolija. Uz to, treba uzeti u obzir da će Inter u srijedu igrati prvi meč osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola.

- Pravi rizik je da će Inzaghi na teren poslati tandem Sanchez - Lautaro. Teško da će odustati od Džeke, pogotovo nakon gola i sjajnog nastupa protiv Rome - piše Gazzetta, dodavši da su Dijamant i Sanchez u prednosti, uz naglasak da će Intera protiv Napolija i Liverpoola biti potreban trojac u svom najboljem izdanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.