open-navfaktor-logo
search
Ispunio san
Gazbegović: Ne plašim se konkurencije, čast mi je što sam u klubu u kojem je Osim legenda
Talentovani 21-godišnji Jusuf Gazibegović, fudbaler Sturma iz Graza, prvi put je na okupljanju A reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči prijateljskih utakmica protiv Crne Gore i Danske
27.05.2021. u 17:49
get url
text

Mladi desni bek ističe da mu se pozivom u bh. tim ispunio san.

- Uvijek mi je san bio da dođem u A selekciju BiH i evo san mi se ostvario, ostalo je još samo da zaigram. Nadam se da ću dobiti priliku, iskreno jedva čekam i boriću se maksimalno da opravdam ovaj poziv. Utisci su odlični, Andreja Đokanovića i Ermedina Demirovića poznajem još iz mlade reprezentacije, Smaila Prevljaka iz Salzburga, ali sam siguran da ću se tokom priprema sa svima dobro upoznati - kazao je Gazibegović za internet Fudbalskog saveza BiH.

Ističe da se ne plaši konkurencije u državnom timu te da je borba za mjesto u startnoj postavi dobra stvar.

- Ne plašim se konkurencije, to može biti samo prednost i dobro je da je imamo. Mene lično to motiviše da se još više usavršavam, radim i pružam najviše i najbolje što mogu. Bez konkurencije, mislim da teško igrački možeš napredovati.

Ivicu Osima, počasnog predsjednika FSBiH i bivšeg trenera Sturma, koji trenutno živi u Grazu, još uvijek nije lično upoznao, ali zna dosta o njemu.

VEZANI TEKST - Petev čeka Zmajeve: Jedan na vjenčanju, drugi ima problem s vizom

- Čast mi je igrati u klubu i gradu u kojem je Osim legenda i izuzetno poštovan. To mi je i motiv da još više radim i dokažem se. Teško je riječima opisati koliko ga vole, ne samo u klubu nego i u Grazu. Svuda u gradu su njegove slike, a bio je i na stadionu kad smo igrali protiv Salzburga i vidio sam ga nedavno. Volio bih i nadam se da ću imati priliku da ga lično upoznam i pričam sa njim jer kao što sam rekao, on je tamo velika legenda. Inače, nije lako igrati u jednom takvom klubu, trebalo mi je vremena, ali sad mi dobro ide i standardan sam u ekipi - naglašava Gazibegović.

Fudbalska reprezentacija BiH danas se okupila na Ilidži, samo će Nikola Vasilj i Dennis Hadžikadunić kasniti iz opravdanih razloga.

Prvi trening reprezentacija BiH će obaviti u 18 sati u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

Prijateljska utakmica Bosna i Hercegovina - Crna Gora igrat će se 2. juna na stadionu Grbavica u Sarajevu od 18 sati. Četiri dana kasnije u istom terminu na stadionu Brondby u Kopenhagenu bh. fudbaleri će imati test meč s Danskom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.