open-navfaktor-logo
search
Uhapšena na granici
Gatara iz Srbije u više bh. gradova "skidala crnu magiju" i uzela više od 35.000 KM
Granična policija BiH uhapsila je državljanku Srbije Patriciju Đorđević (37) zbog sumnje da je u više gradova počinila krivično djela prevara.
18.06.2020. u 10:39
get url
text

Banjalučka policija jutros je saopćila da je 1. decembra 2019. godine, nadležnoj policijskoj stanici PU Banja Luka, prijavljeno je da je na kućnu adresu došla nepoznata žena, mlađe životne dobi, te oštećenoj rekla da će iz njene kuće ubrzo neko umrijeti, da ona može skinuti tu magiju uz naplatu usluge.

Žena je iznijela oko 25.300 KM, a osumnjičena je nakon toga zatražila da joj donese potrebne stvari za skidanje magije, a potom iskoristila njeno odsustvo i udaljila se u nepoznatom pravcu.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičene dostavi izvještaj u redovnoj proceduri - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Iz PU Doboj ranije je saopćeno da je na osnovu raspisa o traganju koji je izdala Policijska stanica Teslić, osumnjičena uhapšena na graničnom prijelazu Popovi, na području Bijeljine.

Ona se sumnjiči da je došla u kuću vlasništvo R. J. iz Teslića, te od ove osobe tražila da iznese sve što ima od novca i dragocjenosti da nad njim izvrši obred vračanja kako bi mu pomogla.

- Tokom obreda ona je je trežene predmete zapakovala u foliju koju je stavilo u plastičnu vrećicu, a nakon što je završila obred vračanja i napustila kuća, oštećena osoba je primijetila da u vrećici nema novca u iznosu od preko 10.000 КM - saopćeno je iz PU Doboj.

Iz dobojske policije su kazali da je operativnbim radom na terenu policija došla do saznanja da je ova osoba ista krivična djela i na području Policijskih uprava u Banjoj Luci i Trebinju.

- Navedeno lice je 17.6.2020. godine, uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj - saopćila je dobojska policija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.