open-navfaktor-logo
search
Istanbulski derbi
Galata prokockala dva gola prednosti protiv Fenera
Fudbaleri Galatasaraya i Fenerbahče podijelili su bodove u izuzetno zanimljivom derbiju koji je ponudio sjajnu atmosferu i četiri gola
02.11.2018. u 21:08
get url
text
Galatasaray - Fenerbahče 2:2
Galatasaray - Fenerbahče 2:2

Istanbulski gradski derbi između Galatasaraya i Fenerbahčea ponudio je sve ono što će zadovoljiti i one najzahtjevnije ljubitelje fudbala. U fantastičnoj atmosferi, koju je obilježila sjajna koreografija domaćih navijača, Fener je uspio anulirati dva gola prednosti Galate i tako izvući remi.

Sastav Fatiha Terima, kojem su navijači posvetili koreografiju, poveo je golom Donka u 31. minuti utakmice. S minimalnim vodstvo Galata je otišla na poluvrijeme, a nastavak je otvorila na najbolji mogući način. Poslije četiri minute igre Linnes je udvostručio vodstvo svog tima.

Tada se čini da će Fener doživjeti i šest ovosezonski poraz, no gostujući fudbaleri očito su razmišljali drugačije.

Prvo je Valbuean u 66. minuti s bije tačke smanjio na 2:1, da bi samo šest minuta kasnije Francuz asistirao Jailsonu za 2:2.

Bilo je do kraja još prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Ovaj remi najviše odgovara Bašakšehiru naših reprezentativaca Edina Višće i Riada Bajića, koji su tako ostali na liderskoj poziciji, a sutra će u drugom istanbulskom derbiju imati priliku da eventualno pobjedom nad Bešiktašem Galati "pobjegnu" na tri boda prednosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.