open-navfaktor-logo
search
Šta se s njom dešava
Gafovima Grabar-Kitarović nema kraja, pokušala "podbosti" Škoru, sad je svi ismijavaju
Grabar-Kitarović je tokom svog govora objašnjavala ko su joj najbolji tamburaši. Međutim, stvari su krenule po zlu
16.12.2019. u 20:53
get url
text

Posljednji predizborni skup predsjednice Hrvatske i kandidatkinje za drugi mandat na čelu te susjedne države Kolinde Grabar-Kitarović, neiscrpna je tema medija, kako u njenoj domovini, tako i u drugim državama ovog podneblja. 

Grabar-Kitarović je na predizbornom skupu u Osijeku tokom svog govora napravila nekoliko ozbiljnih gafova, a građani Hrvatske na društvenim mrežama, ali i mediji u toj zemlji, već 24 sata bruje kako sa predsjednicom nešto ozbiljno nije u redu. 

Između ostalog, Grabar-Kitarović je tokom svog govora objašnjavala ko su joj najbolji tamburaši. Međutim, stvari su krenule po zlu.

- Meni su danas, kako se zovu, zlatni hrvatski tamburaši... - pokušala se sjetiti Grabar-Kitarović, pa su joj pomogli iz publike, a zatim je nastavila: 

-Meni su ostali u sjećanju i nikad mi neće otići iz sjećanja kao Zlatni dukati, jer oni su ti koji su pjevali "Ne dirajte mi ravnicu" - rekla je Grabar-Kitarović, što je ispraćeno gromoglasnim aplauzom HDZ-ovaca i simpatizera te stranke. 

Naime, "Ne dirajte mi ravnicu" naziv je prvog studijskog albuma Miroslava Škore i istoimene pjesme sa tog albuma.  Radi se o jednoj od najpoznatijih, ako ne i najpoznatijoj Škorinoj pjesmi. 

Tu su pjesmu nekada zaista prepjevali "Zlatni dukati" koje Grabar-Kitarović spominje. Pretpostavka je da je predsjednica Hrvatske pokušala "podbosti" Škoru, koji joj je protivkandidat na izborima, i reći kako se tobože ne sjeća njegove izvedbe i da je prepjev bolji od originala. Međutim, to je ispalo jako, jako loše i sada se svi smiju na njen račun. Druga opcija je da Kolinda zaista ne zna da je to Škorina pjesma, a time je stvar još gora. 

 

 

Kolinda Grabar-Kitarović u Osijeku

Šta se dešava sa predsjednicom Hrvatske?

Posted by Faktor.ba on Monday, December 16, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.