open-navfaktor-logo
search
U ulozi režisera
Gael Garcia Bernal specijalni gost 25. Sarajevo Film Festivala
Bernal će festivalskoj publici predstaviti film "Chicuarotes" za koji potpisuje režiju
08.08.2019. u 12:00
get url
text

Specijalni gost 25. Sarajevo Film Festivala je čuveni meksički glumac Gael Garcia Bernal, dobitnik Počasnog Srca Sarajeva na 20. festivalskom izdanju 2014. godine.

Te 2014. godine na SFF-u je prikazan legendarni film Alejandra Gonzaleza Inarritua, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva, “Pasja ljubav“ u kojem Bernal igra jednu od glavnih uloga.

Pored ove, proslavile su ga i u uloge u kultnim filmovima “Loš odgoj“ Pedra Almodovara, “I tvoju mamu također“ Alfonsa Cuarona... Igrao je i u seriji “Mozart u džungli“, nagrađenoj s dva Zlatna globusa.

Bernal će festivalskoj publici predstaviti film “Chicuarotes“za koji potpisuje režiju i koji je svjetsku premijeru imao nedavno na Filmskom festivalu u Cannesu. Bernal je ostvario ulogu i u novom filmu Elie Suleimana “To mora biti raj“, koji će biti prikazan u sklopu Open Air programa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Specijalnu projekciju filma “Chicuarotes“ publika SFF-a imaće priliku pogledati 21. augusta u kinu Meeting Point u 17.30 sati. Nakon projekcije publiku očekuje masterclass uz razgovor o filmu i karijeri sa Bernalom.

Sarajevo Film Festival ove godine će se održati od 16. do 23. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.