open-navfaktor-logo
search
U toku uviđaj
Gacko: Pijan iz puške ubio rođenog brata
U selu Jugovići kod Gacka danas je muškarac iz vatrenog oružja usmrtio svog rođenog brata, potvrđeno je za Faktor iz izvora bliskih istrazi.
11.03.2022. u 20:54
get url
text

Iz Policijske uprave Trebinje saopćili su da su pripadnici Policijske stanice Gacko uhapsili M. L. zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

U saopćenju navode da su policajce iz Gacka o događaju u 16.10 sati obavijestili medicinski radnici Doma zdravlja Gacko.

- Prijavljeno je da je u selu Jugovići lice inicijala M. L. iz vatrenog oružja usmrtilo lice inicijala M. L. - naveli su iz PU Trebinje.

Nezvanično saznajemo da je 56-godišnjak ubio svog godinu mlađeg brata. Sve se odigralo oko 14.30 sati.

Navodno su konzumirali alkohol i došlo je do neke rasprave između njih dvojice, da bi stariji brat uzeo pušku i ispalio jedan metak u pravcu mlađeg. Saznajemo da je metak unesrećenog pogodio u kuk, usljed čega je preminuo. Pretpostavlja se da je smrt nastupila usljed iskrvavljenja, budući da se radi o zabačenom mjestu pa je vjerovatno trebalo dosta vremena da mu se pruži ljekarska pomoć. 

Na mjesto događaja izašla je dežurna tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koja rukovodi uviđajnim radnjama, a obavljaju ga policijski službenici PU Trebinje, potvrđeno nam je iz trebinjskog Tužilaštva.

Više detalja ovog tragičnog događaja trebalo bi biti poznato naknadno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.