open-navfaktor-logo
search
Slavili u seriji
Futsaleri Radnika prvaci Bosne i Hercegovine
KMF Radnik novi je prvak Bosne i Hercegovine u futsalu. Ekipa iz Bijeljine sinoć je u četvrtoj utakmici finala play-offa za prvaka pobijedila FC Mostar Stari Grad Staklorad u Mostaru rezultatom 2:4 i tako u finalnoj seriji slavila rezultatom 3:1 i osvojila svoj prvi historijski naslov prvaka i to ni manje, ni više, nego u prvoj sezoni po ulasku u najviši rang takmičenja.
01.06.2023. u 08:37
get url
text

Poveli su gosti već u trećoj minuti utakmice, a strijelac je bio Mirko Marinković koji se odlično snašao na drugoj stativi i ugurao loptu u mrežu.

U šestoj minuti nakon odlične kombinacije iz slobodnog udarca stvari na početak lijepim pogotkom vraća Bilal Jelić.

VEZANI TEKST - Osvježenje u bh. futsalu: KMF Radnik za dvije godine preskočio dva ranga, ove sezone hit u Premijer ligi

U 20. minuti uoči samog odlaska na odmor potpuni preokret. Bilal Jelić je uzeo loptu na svojoj polovici terena i povukao, a onda neodbranjivo pogađa u rašlje. Mostarci s prednošću odlaze na odmor.

Nastavak ipak pripada gostima. Igrala se 26. minuta susreta kada fenomenalan pogodak postiže Dejan Pavlović.

U 37. minuti novi preokret sada za Radnik. Odlično je svog čuvara okrenuo Stefan Rakić i probio domaćeg golmana Iranca Amira Ahmedpoura od čije noge se lopta odbija u mrežu.

Nakon toga su Mostarci bacili sve karte u napad, zaigrali i s igrom golman-igrač, a ta igra koštala ih je još jednog pogotka kojeg je sa svog gola postigao Ružičić koji je pogodio za slavlje i naslov prvaka svoje ekipa.

Ovim je prekinuta dominacija mostarskog kluba koji je prvak bio pet puta u posljednjih šest godina, naslov nisu osvojili samo u sezoni 2019/20 kada je prvenstvo prekinuto zbog korone.

Osvajanjem Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine ekipa iz Bijeljine je osigurala nastup u UEFA Futsal Ligi prvaka u narednoj sezoni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.