open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Futsal Zmajevi se ispromašivali pa izgubili od Armenije
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Jerevanu od Armenije rezultatom 3:2 u svom trećem susretu grupe 3 glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
03.03.2023. u 18:12
get url
text

Cladimir Sanosyan u 9. i 17. minuti postiže golove za domaći tim, a kapiten bh. reprezentacije Srđan Ivanković samo 20 sekundi nakon drugog gola Armenije pogađa mrežu i postavlja konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku prvo Artur Melkonyan u 27. minuti postiže treći gol za Armence, dok Bilal Jelić u 31. minuti postavlja konačan rezultat utakmice. Iako su statistički parametri bili na strani izabranika Ive Kreze koji su imali 40 šuteva, u odnosu na protivnika koji je imao 17, bh. tim je ipak poražen u ovom meču.

Armenija je kvalifikacije završila na prvom mjestu sa maksimalnih 12 bodova i plasirala se u elitnu rundu, dok našim reprezentativcima koji su bez bodova ostaje utakmica sa Češkom za drugo mjesto u grupi. Naš naredni protivnik ima tri boda i u prvom meču odigranom u Brnu pobijedio je bh. selekciju sa 4:2.

Četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz glavne kvalifikacione runde ostvariće plasman u elitni krug, dok će preostalih osam ekipa kroz baraž razigravati za još četiri mjesta u narednoj fazi kvalifikacija.

Susret Bosna i Hercegovina-Češka na programu je 8. marta u 18:00 sati u Istočnom Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.