open-navfaktor-logo
search
Borba za EURO 2022
Futsal reprezentacija BiH večeras gostuje kod Rumunije
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 19 sati igra utakmica trećeg kola grupe 4 kvalifikacija za EURO 2022 između u gostima kod Rumunije.
04.03.2021. u 09:58
get url
text

Poslije dva uvodna kola naša selekcija ima maksimalnih šest bodova. U prvom kolu bh. hakleri su s 2:1 porazili Sjevernu Makedoniju sa 2:1, a potom su sa 4:2 slavili na gostovanju kod Srbije.

Rumunski tim poslije dvije utakmice ima dva boda nakon remija sa Srbijom i Sjevernom Makedonijom.

- Marijo Aladžić i Mirko Hrkać su povrijeđeni i oni neće moći da nastupe protiv Rumunije. Problem nam predstavlja i udarac koji je Srđan Ivanković dobio u prošlom prvenstvenom kolu. On je trenirao smanjenim intenzitetom, ali nadamo se da će moći da nastupi sutra. Mi smo u prva dva kola odigrali izvanredno, ali to nas ne smije zavarati - rekao je selektor Ivo Krezo pred ovaj meč i dodao:

- Rumunija je kvalitetna i iskusna ekipa koja iza sebe ima nekoliko nastupa na velikim takmičenjima. Najbolji igrači su im naturalizovani Brazilci i Portugalci. Međutim, mi smo se dobro pripremili. Analizirali smo protivnika i znamo šta nas čeka. Ne možemo reći da smo favoriti, ali se nadamo da možemo osvojiti nova tri boda.

Meč će biti odigran u dvorani CNS Polivalenta u Bukureštu sa početkom u 19 sati.

Plasman na EURO izborit će osam prvoplasiranih timova, kao i šest najboljih drugoplasiranih, dok će
sedma i osma drugoplasirana rselekcija igrati baraž.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.