open-navfaktor-logo
search
Futsal EURO
Futsal reprezentacija BiH poražena od Španije u prvom kolu Evropskog prvenstva
Futsaleri Bosne i Hercegovine poraženi su od Španije rezultatom 5:1 u susretu prvog kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Nizozemskoj.  
22.01.2022. u 19:00
get url
text

Španija je od početka meča bila bolji protivnik. U prvoj minuti Španci su imali dvije odlične prilike ali je Dujmović bio na visini zadatka.

Naši momci su prvu priliku imali u drugoj minuti preko Arnautovića koji je šutao pored gola.

Španci su poveli u trećoj minuti golom Gomeza. U devetoj minuti Campos udvostručuje prednost.

Tri minute kasnije Bošković iz trećeg pokušaja smanjuje prednost Španije. To je bio prvi historijski gol naše reprezentacije na velikim takmičenjima.

 

Španci su imali nekoliko odličnih napada međutim Dujmović je sjajno branio. Treba istaći da je Dujmović tek četvrti izbor na golu selektora BiH, ali je silom prilika morao stati na gol. Lozano u 17. minuti postiže pogodak za 3:1, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

U prvoj minuti nastavka Španci preko iskusnog Ortiza povećavaju prednost na 4:1. Španci su nastavili sa napadima, ali je u nekoliko navrata Dujmović sjajno branio.

U 27. minuti Arnautović je odlično šutirao, međutim golman Španije se našao na pravom mjestu.

Španci su do kraja susreta imali još nekoliko prilika, a u 37. minuti veteran Ortiz postiže svoj drugi pogodak na današnjem meču i postavlja konačnih 5:1.

U drugoj utakmici ove grupe koja je bila na rasporedu od 15:30 Gruzija je pobijedila Azerbejdžan rezultatom 3:2.

Bh. hakleri će naredni susret igrati protiv Gruzije (26. januar, 17:30 sati), a utakmica s Azerbejdžanom zakazana je za 29. januar (17:30 sati).

Po dvije najbolje selekcije iz četiri grupe izborit će četvrtfinale Evropskog prvenstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.