open-navfaktor-logo
search
Sparing-partner
Fury se prisjetio batina koje je dobio prije deset godina od amatera Anthonyja Joshue
Bitka za Britaniju, kako su mediji u ovoj zemlji nazvali bokserski okršaj između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja gledat ćemo najvjerovatnije u maju 2021. godine.
15.12.2020. u 17:46
get url
text

Dvojica britanskih boksera u čijim su posjedima sve titule teške kategorije odradit će navjerovatnije dva meča. I dok će u prvom zaradu dijeliti 50-50, u drugom će to biti 60-40 u korist pobjednika.

Promotori dvojice boksera, Eddie Hearn i Bob Arum, na dobrom su putu da dogovore detalje, a već se spominje da bi revanš mogao biti krajem 2021. godine.

I dok pregovori polako ulaze u ozbiljnu fazu, u britanskim medijima pojavio se informacija kako je 2021. godine, tada amaterski bokser Anthony Joshua, skoro nokautirao Tysona Furyja tokom sparinga.

U to vrijeme Joshua je bio tri godine udaljen od prelaska u profesionalce, a dvije od medalje na Olimpijskim igrama održanim u Londonu.

Fury se prisjetio sparinga u kojem je dobio dobre batine od tadašnjeg amatera Joshue.

- Dobar sam, ocijenio bih sebe kao jednog od najboljih teškaša u svijetu. Onda je on ušao u ting na tri runde i prebio me - prisjetio se Fury, te dodao:

- On je jako dobar. Da budem iskren mislio sam da ću to lagano odraditi jer je on amater i vjerovatno neće htjeti sparingovati ukoliko poludim. I onda odjednom "bam", dobio sam aperkat direktno u bradu.

Fury je očito potcijenio svog sparing partnera...

- Pomislio sam 'o Bože, amater me ubija". Tek mu je 20, a prikazao se tako dobro protiv vrhunskog boksera kao što sam ja. Mislim da je on budućnost. Rekao bih da je on najbolji amaterski bokser u zemlji, daleko najbolji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.