open-navfaktor-logo
search
Operativna akcija
FUP uhapsilo pet dilera u Sarajevu, zaplijenjena droga
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su uhapsili pet osoba koje se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.
22.12.2020. u 14:15
get url
text

Kako je saopćeno iz FUP-a, aktivnosti su izvedene pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Na osnovu naredbi Općinskog suda u Sarajevu, obavljeno je pet pretresa na području KS, te je uhapšeno pet osoba iz Sarajeva inicijala A. J. (33), E. J. (40), A. V. (35), N. K. (32), S. Č. (35) zbog zbog sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Pojedina lica su od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnici u vršenju krivičnih djela, zbog čega su osuđivani - navodi se u saopćenju.

Uhapšeni se sumnjiče da su na području KS, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kontinuirano nabavljali drogu na njima poznat način i od njima poznatih osoba, radi dalje preprodaje.

- Nakon nabavke veće količine droge istu su prepakivali, a potom preprodavali konzumentima sa područja Kantona Sarajevo - dodaje se.

Dosadašnjom istragom i prilikom pretresa je pronađena određena količina marihuane, amfetamina i metamfetamina, sredstva za pakovanje i vaganje, oružje i municije, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

- Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije i zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima - navodi se u saopćenju, te dodaje kako se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije nastavljaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.