open-navfaktor-logo
search
Nakon napada u Srbiji
FUP poduzima aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije
Federalna uprava policije, u saradnji sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, poduzima se aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini.
05.05.2023. u 15:03
get url
text

- Federalna uprava policije poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti vezano za objave na društvenim mrežama koje su uznemirile javnost u Bosni i Hercegovini, kao i za dešavanja u susjednoj Republici Srbiji - rečeno je Anadoliji iz Federalne uprave policije.

Podsjetili su da su s tim u vezi u četvrtak, policijski službenici Federalne uprave policije zbog prijetnji na društvenim mrežama, a po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uhapsili jednu osobu, inicijala A. Z. (2005.) iz Bihaća zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela "ugrožavanje sigurnosti" iz člana 183. stav 1. i "terorizam" iz člana 201. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U Srbiji su zabilježena dva napada sa smrtnim ishodima.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije potvrđeno je ranije danas da su pripadnici MUP-a nakon opsežne potrage uhapsili Uroša Blažića (2002. godište) u okolini Kragujevca, koji se sumnjiči da je sinoć vatrenim oružjem usmrtio osam osoba.

Napad u selima kod Mladenovca je drugi smrtonosni napad vatrenim oružjem koji se dogodio u Srbiji u dva dana.

Prvi napad dogodio se u srijedu, kada je u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" učenik sedmog razreda (13) ubio osmero učenika i radnika osiguranja te ranio više osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.