- Informišemo vas da je Federalna uprava policije zaprimila navedenu prijavu, koju je u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku proslijedila nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. Također Vas informišemo da je Federalna uprava policije započela sa prikupljanjem dokaza - naveli su u odgovoru iz FUP-a, nakon što smo im uputili dopis sa pitanjem šta je sa prijavom gradonačelnice Karić.

VEZANI TEKST - Zašto je policija ekspresno uhapsila Faću, a o Kabiriju šute?

Iz FUP-a su nas također informirali da do trenutka pisanja odgovora Amir Gross Kabiri nije bio ispitan od FUP-a u svojstvu osumnjičenog. 

Karić je informirala javnost da je bila prinuđena podnijeti prijavu protiv Kabirija zbog, kako je navela, višemjesečnog i svakodnevnog uznemiravanja na društvenim mrežama. 

Kako je navela Karić, na meti Kabirija našla se kada nije dozvolila da se za potrebe obilježavanja Dana države Izrael prekrije ploča na Vijećnici te na još nekoliko zahtjeva koje je smatrala provokativnim. Napadi su, kako je kazala, postali brutalniji u trenutku kada je javno osudila ubijanje nedužnih civila u Palestini, ali i ubijanje nedužnih civila u Izraelu.

- Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno - u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi. Svojim objavama motiviše i poziva svoje pristalice da rade isto što i on. Videa i fotografije brutalnih ubistava i zlostavljanja dijeli i šalje meni lično uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost ne samo mene lično, već i moje porodice, poručujući mi u njima da će mi "historija suditi vrlo brzo", te da mi se moji stavovi "neće oprostiti" itd. - navela je Karić dodavši da se zbog svega toga osjećala ugroženo, uplašeno, najviše za njeno trogodišnje dijete.