Devet uhapšenih

FUP o akciji "Akciza": Oduzeli više od tonu duhana, mašine za rezanje, cigarete, vage...

Objavljeno: 21.05.2019. u 15:14

U operativnoj akciji  “Akciza” uhapšeno je devet osoba i pronađena je veća količina duhana i duhanskih proizvoda

FOTO: FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i podršku Obavještajno sigurnosne agencije BiH, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva "Akciza" na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-Hercegovačkog Kantona, a vezano za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje i nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Foto: FUP

- U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, vrše se pretresi na 10 lokacija na području Općina Mostar, Grude i Široki Brijeg, te je uhapšendevet lica, koja se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelima, na način da su u periodu od sredine decembra 2018. do maja 2019. godine, organizovano s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi nezakonito proizvodili, nabavljali i stavljali u promet duhan i duhanske proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama, a kako je to propisano zakonodnavstvom Bosne i Hercegovine - navedeno je u saopćenju FUP-a.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 1.300 kilograma duhana, mašine za rezanje i pakovanje duhanskih proizvoda, veća količina cigareta bez akciznih markica, vage za vaganje, telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, naveli su iz FUP-a.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije